På cykel genom natten

Förra sommaren drog Helena ihop till en midnattscykling som jag inte följde med på då jag inte kände att jag skulle fixa att jobba dagen efter om jag skulle cykla till 3 på morgonen. Det var nog den turen jag ångrade mest förra året  att jag inte följde med på när jag hörde deras berättelser efteråt, så när det blev en likadan tur i år och den förlades till natten mot ledig dag så hoppade jag på direkt.

Så igår kväll rullade ut vi genom stan och kryssade fram mellan festande studenter. 22 cyklister på mountainbike väcker en del uppmärksamhet, särskilt om klockan är halv elva på kvällen. Vi plockade upp några till på vägen ut så till slut var vi 26 stycken. Vi körde grusväg med inslag av stig till Brunflo, vidare upp mot Svartsjöarna och Svartsjöstugan där vi rastade en stund.

Natten var kall och fuktig, jag tror det var runt +3 som kallast så det blev inte nån längre rast. Strax efter 01.00 bröt vi upp och cyklade den sista biten tillbaka till stan medan solen började gå upp igen efter att bara ha varit nere och nosat under horisonten en kortare stund.

Vi möttes av en magisk vy över Frösön och Vallsundsbron där det blev tvärnit då alla skulle fota, det dök upp många varianter av samma bild på Facebook nån timma senare. Vid tretiden drog jag täcket över mig och slocknade snart nog, trött nöjd och ännu en gång fascinerad över hur vackert jämtland är.

2 reaktioner till “På cykel genom natten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *