Philips Saferide 80 – Första intrycket + Pendling

Jag hade väl inte tänkt att det skulle bli så blött på morgonens tur till jobbet så jag förberedde Bianchin i går kväll. Flyttade över lysen och så. Meteorologerna hade fel. Igen.
Det har regnat rätt friskt i natt så det var rejält blött ute och även om det inte regnade just när jag gav mig av så blev både jag och cykeln duktigt skitiga.

Så här i efterhand så hade GT’n med skärmar varit det bättre alternativet men va fan. Lite fukt har ju ingen dött av. Nu skiner solen så det finns hopp för solskenspendling i medvind till kvällen.

Jag passade på att prova den nya lampan också. Nu var jag lite sen iväg så det hann ljusna ordentligt så det blev inte nåt test av ljuset, men jag kan lämna en liten rapport om lampans fäste.

Den version av Philips Saferide 80 som säljs nu är generation 2 och har fått ett nytt fäste.
Istället för ett fast fäste på styret så har man petat dit en kulled för att kunna justera lampan bättre(förmodar jag). Nu blev ju inte det direkt bra, för i första lilla guppet jag körde över, jag tror det var ett brunnslock, så släppte kulan och lampan började sloka. 

Jag drog fast den igen men samma sak hände i nästa gupp.
Jag förstår nu varför Philips erbjuder sig att gratis skicka ett Gen.1-fäste till den som vill ha. Rose, som jag handlade min lampa hos skickar med det gamla fästet direkt.

Hur ljuset är får jag återkomma till om ett par veckor när det blivit ordentligt mörkt på morgnarna.
Pendlingen då?
Nja, segt idag. Lite lätt motvind som väl inte borde stört nämnvärt egentligen men siffrorna talar sitt tydliga språk. Det är dags att vila.
Drygt 48 minuter med 29 km/h i snitt och puls på 83% är ju inga klang- och jubelsiffror direkt.

Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *