Provkörning och däcktest

Jag var in till Egons på vägen hem idag och hämtade ett par nya dubbdäck. Continental Nordic Spike 240 som ska bli mina pendlardäck i vinter.

Jag förberedde mig på att få ont i händerna som vanligt vid krängning av hårda vinterdäck men det gick lättare än väntat ändå. Jag funderade lite över dimensionen 42-622 när jag fått dit dom på hjulen, dom såg lite smala ut. Fram med tumstocken och mäta. Dom visade sig vara närmare 37 än 42mm med rekommenderat lufttryck.

Dom spårar hursomhelst fint genom lera och grus i upptäckte jag ikväll men en riktigt recension kommer när snön och isen är här.

Det var en lite annorlunda upplevelse att sitta på en cross måste jag säga. Stötigt och ovant med så racig sittställning i skogen, man flyter inte riktigt fram på samma sätt och snabba undanmanövrar, hopp och skutt som man reflexmässigt gör MTB var rent läbbigt. Men man lär sig väl.

Nu är det ju mest pendling och distanspass jag ska ha den till så jag lär väl inte lägga så mycket tid på stigcyklingsteknik med den tänker jag. Att frambromsen var istort sett obefintlig var ju rätt spännande också. Det blir väl till att titta in till Egons imorrn igen och plocka upp nya belägg.

Det var iaf crossmässigt väglag ute ikväll. Fint så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *