Ränneslättsturen

Jag hade ställt in mig på ett lerrace efter allt regnande men banan hade svalt vattnet fint så den var nästan att betrakta som torr. Eftersom det var premiär för mig här så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig mer än att jag hört att den skulle vara jobbig. Det var den. Mycket trixig smal stig och många korta branta backar. Sista delen efter 60 km innehåller dessutom en hel del teknisk åkning när man redan är trött.

Jag gick ut lugnt, betydligt lugnare än jag brukar för att spara mig och ha krafter kvar alla 78km men nåt gick snett ändå.
Vid 50 km började jag känna oroväckande seg i benen.
Vid 60 km stod väggen och väntade och strax efter kom krampen. Tjoho liksom.

Troligen så har veckan efter Orsabajk’n gjort kaos med kroppen. Jag var ju så sjukt trött och sliten efter midsommarhelgens tävlande och hårdtränande så jag gav mig fyra dagars helvila inför Ränneslätt och det var nog där det sket sig. Skulle ha tränat väldigt lätt istället. Lesson learned.

Jag ska försöka köra lite intervaller nu i veckan inför Mörksuggejakten och försöka hitta formen. Det är ju hemmatävling och så vill jag ju vara på topp!
Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *