Recension: Kessiakoff – Mitt eget race

Nu har jag ett bra boktips till er lagom till semestern och Tour de France. Förra veckan fick jag Fredrik Kessiakoff’s bok ”Mitt eget race – Livet, cykeln och bergatröjan” i brevlådan för recension.  

Det börjar med förklaringar och beskrivningar hur sista tiden som proffs i Astana var. Att nåt inte var som det skulle hade jag förstått så att få läsa Fredriks inside-story var oerhört intressant. Kanske den mest läsvärda delen av boken tillsammans med med beskrivningen av sista klättringen då han tog sin etappseger i Tour de France. 

Vi får även insyn i hur det är att komma som ny utlänning till ett proffslag och inte ha nåt kontaktnät eller vänner att vända sig till. Livet bakom den glassiga ytan är ofta nåt helt annat och vi får små smakprov av det livet serverade. 

Fredrik inledde ju sin karriär som MTB-åkare. Jag tror faktiskt att jag träffade honom vid något tillfälle i slutet av ’90-talet vid en Swe-Cup tävling i Vagnhärad när jag själv körde runt som nybörjare i Sportklassen. Han beskriver också skillnaderna mellan att vara proffs i MTB och LVG.

Det här är lättsmält hängmatteläsning som trots en hel del spänning känns lite tunn. Jag hade gärna fått mer kött på benen om träningen, mer insyn i hur det fungerar i en proffsklunga och hur man förbereder sig för en Grand Tour, fysiskt och mentalt. 

Även om jag hade gärna hade fått rejäla munsbitar istället för smakprov så kan jag inte annat än att rekommendera boken. Den är bra och läsvärd. Är man det minsta cykelintresserad så har den sin givna plats i bokhyllan.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *