Regnpendling och kondensfunderingar

Blöt start på dagen

Kom iväg lite sent i morse, jag hade lagt fram kläder för pendling på racer i någorlunda torrt väder(enligt Klart.se) men se där hade dom missat lite. Det regnade rätt rejält så snabbt fram med lite tuffare klädsel, plocka fram MTB-skorna och brotta till den stukade framskärmen på GT’n.
Den klämdes fast på nåt sätt under helgens övningar och agerade rätt effektiv broms. Det är ett par billiga plastskärmar som jag tänkte skulle duga under hösten, när vintern väl kommer hit så är det ju vinter. Kallt och snö på riktigt så då behövs inte några skärmar egentligen, vi har ju inget vägsalt här uppe.

Skärmarna funkar dock ok, lite kladd längst ner på jacka och ryggsäck blev det, men inte nå mycket att bråka om(måste skaffa ett regnskydd till rycksäcken förresten). GT’n funkar riktigt bra som pendlarhoj. Måste dock byta sadel, den har klart menlig inverkan på blodflödet. Sen måste jag nog leta fram en billig stel gaffel, den gamla Judy’n är heldöd och bottnar om man så bara ställer sig upp. Känns väl inte helt bra kanske.

Bra jobbat gamle vän

Till vintern kommer jag nog ändå att köra dubbdäck och pendla på Cuben. Drivlinan på GT’n vill inte riktigt låta sig justeras och funka ordentligt trots att allt är rakt och ser bra ut, jag antar att det är den relativt höga åldern, den är från 1998, som gör sig påmind. Det kommer att bli mycket strul med den när det samlas snö i så jag tror den får vila. Jag har en halv fundering på att göra en singlespeed av den men vi får se hur det blir med det, det är så mycket annat som ska göras.

Det enda som gör att jag tvekar lite inför att pendla på Cuben är hur dämparen reagerar i kyla. Eller, kylan är väl inget problem, men ev. kondens i dämparen kan ju ställa till det om den fryser. Jag har ju cykeln inomhus på dagarna eftersom jag inte vill släpa runt på tunga lås i ryggsäcken.
Nåväl det ska väl lösa sig.

Så hur gick pendlingen då?
Jovars, 49 minuter med en snittpuls på 74% och 28,6 km/h. Helt ok på 13 kilo MTB i regn tycker jag.
Jag hade klätt mig alldeles för varmt också, jag blev blötare inifrån är utifrån.

Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *