Rötter och Vad händer med min Garmin!?

Jag körde en kortare tur i går förmiddag bara för att få lite teknikträning. Jag skulle hoppa in i stället för Helena på ett pass på Fristilen på kvällen så jag ville inte köra slut på mig helt.
Jag valde att cykla väg upp till Lövsta, sedan de rotiga stigarna mot Frösö kyrka och Frösövallen, ner till Sommarhagens rotmattor, den steniga backen ner till Valla och sen hem via Frösö Strand.

Fint stök

I närheten av Sommarhagen

Frösö kyrka (Bild från Internet)

På väg upp till Lövsta så såg jag att min Garmin visade 0% lutning när jag i själva verket var på väg upp för nåt som borde vara en 10-12% backe. Jag tryckte Start/Stopp för att se om den skulle hoppa igång och det gjorde den. Nu visade den -15%…rätt rejält utför då.
Fail.
Orkade inte bry mig mer om det så jag kämpade vidare uppför. Vid ”Krönet”, en usiktsplats på vägen upp så visade den en lutning på 45%…eeh..?
Megafail.
Sen idag när jag laddade upp data från den i morse så fick jag de det här på LVG-passet i onsdags:

Hyfsad maxfart

Nåja. Får ta tag i det efter helgen. I eftermiddag sticker vi iväg för en vandringshelg i Lunndörrsfjällen. Jag, Helena och Cissi, Helenas far och halvbror. Ska bli riktigt kul!

Nu ska jag rycka upp mig ur sängen och byta Helenas vevlager, fetta in vandringskängorna, göra en vända på Naturkompaniet och sen åker vi.

Trevlig helg på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *