Rund är också en form

Alltså det här med medias bild av vad som är bra eller dåligt. Snyggt eller fult. Inne eller ute.
Den bilden är så sjukt snedvriden och jag tror att den stora skulden till det bär mode- och ”hälso”-branschen som vill sälja. Idealet för hur man (främst kvinnor) ska se ut har skevats så långt att det inte längre är hälsosamt. Varken fysiskt eller psykiskt. Jag hittade den här bilden på nätet som jag tror att dom allra flesta kan hålla med om:

Tänk om alla kunde se igenom mediabruset och bara se till sig själva.
Se sig i spegeln och säga: ”-Jag är som jag är och jag är bra på det jag gör.”
Vara stolt över den man är istället för att försöka vara nån/nåt som andra tycker man ska vara. Vad spelar det egentligen för roll vad andra tycker om mig? Kan inte andra acceptera mig för den jag är utan att ändra på mig så kan dom dra.

Jag tränar. Hårt. Jag är cyklist. Man kan kanske tycka att jag borde vara smal som en pinne och lätt i kroppen. Men nej, så är inte fallet. Jag har rejält med hull och vågen pendlar runt 85 kg. Jag väger mig oerhört sällan så jag har egentligen ingen koll. Men det spelar ingen roll för mig. Min kropp funkar till det den ska,
den presterar det jag vill och visst, vore jag lättare och lite starkare
skulle jag vara snabbare men JAG är nöjd som det är.

Jag skulle nog kunna justera min kost, äta bättre och kanske gå ner i vikt men jag VILL inte. Jag gillar ”robust” mat. Jag gillar ost och vin. Jag njuter hellre av god mat och dryck än blir två minuter snabbare på ett långlopp över tre timmar.

Träningen gör att jag kan unna mig att ha dom ”lasterna” jag har. På inget sätt ser jag det som en ”belöning för att ha tränat” för det är oerhört lätt att det tar en annan vändning och blir ”bara jag tränar sen så kan jag unna mig…” och DET är inte rätt väg att gå. Nej, hellre lite rund och stark än smal och hungrig.

Kan vi vara överens om att vi bojkottar dagens sjuka ideal och ser till att hålla oss friska och har lite färg på kinderna i framtiden istället för att lyssna på cyniska människors sjuka idéer för att tjäna pengar.
OK?

3 reaktioner till “Rund är också en form”

  1. Så känner jag också. Jag är en tjej med rumpa höfter bröst etc. som ju inte riktigt vill försvinna och jag känner att visst, jag KAN deffa ner mig till oigenkännande och säkert bli snabbare på köpet men jag älskar det goda livet för mycket 🙂 Men visst kan man (jag) bli avis på de supersmala sexpack-brudarna ibland. Men alla är vi ju fina på våra sätt! Nä låt oss träna och njuta och vara så som vi är. Kram!

  2. Det kan vi verkligen vara överens om! Hälsa och välbefinnande i första rummet, alltid! Finns ingen anledning att prioritera annorlunda tycker jag. Att vara nöjd som man är, kunna göra och njuta av det man vill och inte sätta upp onödiga begränsningar för sig själv, då har man nog en bra balans i livet. Alldeles oavsett vilken form man har.

  3. Jag är på. Media presenterar ofta en massa skit som jag oftast skrattar åt. Tyvärr är det nog många som inte skrattar åt eländet utan tar det som sanningar och försöker uppnå ett ideal som är svårt och fullständigt onödigt att uppnå. Gränsen har passerats för länge sedan, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *