Saknad men inte glömd

JA 37 Viggen på Teknikland i Ope

En misskött och kanske bortglömd relik från kalla kriget. Den står där, uppställd med vissnande presenningar och ser lite ledsen ut. JA 37 Viggen 37412 som i sin glans dagar var svart med guldfärgade detaljer. Specialmålad i samband med nedläggningen av F4 på Frösön. Jag minns från min barndom när vi hade ett av världens mest respekterade luftförsvar, när Draken, Viggen och ibland även den redan då åldrade Lansen syntes och hördes ofta ovan molnen. Jag bodde då med både F16 Uppsala och F13 Bråvalla på relativt nära avstånd och varje gång jag hörde motorerna dåna i himlen sprang jag ut och spanade. En tid jag jag kan sakna.

#Nikon FM2n
#Nikon Series E 50/1.8
#Ilford FP4+

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.