Sämst i pisten

Visst. Gjorde ju slalompremiär igår. Eftersom jag har tänkt att åka en del den här säsongen så slog jag ju till och köpte egen utrustning istället för att hyra. Inga värstinggrejer men ändå tillräckligt för att ha nåt att utvecklas med några år. Efter en skön sovmorgon och god frukost i stugan medan solen gick upp så bar det iväg ner till Vemdalsskalet.

På Skalet så har dom öppnat en nedfart, den röda ”Turisten”, för gratis åkning fram tills att det finns möjlighet att  öppna ”på riktigt”. Förhållandena är väl sådär. Klent med snö, det sticker upp nån pinne här och där och det är en del småsten och grus i pisten. Och isigt, rejäl blåis där det är som brantast. Helt optimala förhållanden för en nybörjare att öppna säsongen i med andra ord. Eller inte. Jag behöver nöta i gröna och blåa nedfarter och ta nån lektion innan jag kan njuta av åkning i röda pister.

Men ner kom jag ju iaf, och det utan större missöden. Jag hade lite närkontakt med en snökanon efter att missat lite när jag skulle av liften första åket, men äsch, det får jag bjuda på. 3 åk blev det, jag tror Cissi och Helena hann med 8 på samma tid… 🙂 Man kan väl säga att jag mer hasade och sladdade än åkte slalom. 🙂

På eftermiddagen när Helena gav sig ut på en löprunda passade jag på att ta en liten promenad upp på fjället. Kallt och blåsigt men skönt ändå att bara skrota runt och sparka lössnö en stund.

Ikväll ska jag göra i ordning längdskidorna för premiär i ÖSK-spåren i morgon kväll.

It’s time to hit the vallabod!

2 reaktioner till “Sämst i pisten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *