Nu blir det single speed

Väntar ni på rapporten från Grenserittet i helgen? Håll ut, den kommer! Jag måste bara samla ihop intrycken och få ner dom i textform.

Jag har ju funderat på att göra en single speed av min gamla GT. En cykla-till-affären-hoj typ. För er som kanske inte är så insatta så är single-speed(SS) helt enkelt en enväxlad cykel. Simple-as-that. I det här fallet så tar man bort växelförare och växelreglage och byter ut drevkassetten med kransarna bak till ett ensamt drev.

Det har stannat vid funderingar för mig men så häromveckan så hade Martin gjort en SS av sin gamla hoj och inspirationen kom tillbaka. Jag kollade runt lite efter konverteringskit och hade väl lite svårt att hitta vad jag sökte. Det där internätet kan vara lite krokigt ibland.

Det går ju att plocka ihop delar från lite olika ställen men det känns ju lite enklare om man kan få ett helt kit där man vet att alla småprylar faktiskt passar ihop. Bland cykeltillbehören på Bikester.se hittade jag  några som ser lovande ut. Jag har aldrig hört talas om DMR men allt finns med i kitet, drev, distanser, kedjespännare och låsring. Bara att beställa alltså.

Frågan är bara vilken färg man ska ha. Blå är ju alltid snyggt. Guld är lite skrikigt tycker jag. Rött funkar ju också. Svart är lite trist kanske. Det fanns ju lite rött i GT-loggan på cykeln en gång i så det blir väl bra att matcha mot. Klickar på ”Beställ”, Bikester brukar dessutom vara snabba att leverera så kanske hinner jag få till det redan till helgen. 🙂

ss-kit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *