Skidåkning, stava och valla

Det blev några varv på ÖSK´s konstsnöspår med ett besök ner på A4-spåret ikväll. En riktigt skön runda efter att starten på skidsäsongen varit sådär.
Vi har haft usla förhållanden när det gäller vallningen ett par dagar,  Helena fick känna på det häromdan, så i ett försök att rädda upp när kvicksilvret hovrar kring nollan och spåren börjar bli isiga, men det inte är klisterföre, så provade vi med fluorinerad burkvalla, Swix VR50 ovanpå Start Universal ikväll och träffade nästan mitt i prick. Skidstadion har nästan alltid lite lägre temperatur än här där vi bor så jag skulle nog ha haft en burk VR45 i lådan också. Får ta och göra en shoppingrunda någon dag helt enkelt. 

Dagens roligaste hittade jag på ett diskussionsforum om skidor, i en tråd om vallning. Debatten gick kring tjärvalla och att den är bra i nysnö, en kille stavade lite fel och skrev ”kärvalla”. Kärvalla funkar nog också men den lär inte ge nåt vidare fäste…

Kärvalla?

Snusan skrev ett inlägg om att man faktskt får klä sig hur fan man vill när man hasar runt hemma i lägenheten. Därför avslutar jag med en bild på dagens outfit:
Hoodie från Cubus, baggypants från Platinum(inköpta 1996) och hemmastickaade raggsockor.
                       

En reaktion till “Skidåkning, stava och valla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *