Skidpremiär

Det är inte alltför långt kvar till Öppet Spår nu.
Den 27:e februari är det dags igen, då inleder jag klassikern för andra gången. Det var inte meningen att jag skulle göra det men eftersom flickvännen, den älskade, har fått för sig att göra det vill jag ju åka med.

Det stora bekymret med Vasaloppet/Öppet spår för oss sörlänningar är ju i vanlig ordning snötillgången, eller snarare bristen på. Förra året var ju det iofs inte nåt problem men hur stor är chansen att det blir lika fina förhållanden i år?

Jag gjorde iaf premiärturen nu i helgen, i Östersund, på fint preparerade konstsnöspår. Eftersom jag inte hade nån större lust att släpa skidutrustningen på tåget så hyrde jag på plats.
Raceutrustning.
Fischer RCS.
RIKTIGA grejjer.
Det är ju helt klart så att det är skillnad på saker och saker, det här var samma skidor och pjäxor som världseliten åker på och det var en upplevelse får jag säga. Lätta, välbalanserade och lättkontrollerade.
Det kommer ju bli så där lagom kul att åka på sina egna nu efteråt…man blir ju rätt sugen på att byta upp sig om man säger, men att lägga ut 5-6000 svenska på skidor och pjäxor när man kanske inte åker mer än i bästa fall 40-50 mil på en vinter känns väl aningen omotiverat.
Men sugen blir man ju… 🙂

En reaktion till “Skidpremiär”

  1. Fått för sig? Vem gav mig inspiritaionen att äntligen komma til skott? Känner jag honom tro?
    jag måste ju göra ett antal vätternrundor till eftersom jag hörde att det var någon annan som skulle ha en femårsmedalj?? jag undrar jag undrar;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *