Skidpremiär!

Ja!
ÖSK levererar och har 3km åkbara spår trots att det inte finns nån natursnö än.
I dag kunde vi så göra premiär i skidspåret trots nära 5 plusgrader i stan.

I går hade vi fredagsmys i vallaboden, Intersport har fått stenslipa och lägga på grundparaffin, sickla av dom valde vi att göra själva i år. Så det sicklades och borstades för glatta livet och nu är dom fina dom älskade RCS’n. Detta par skidor tror jag aldrig jag kommer att byta ut om dom inte går av eller nåt. Helt underbara att åka på. Jag köpte dom från Pölder som jag vet är noga med att para ihop skidpar som passar och undrar om jag dessutom inte fått ett par med extra bra belag för dom är grymt snabba.

Sickla sickla, bortsta borsta – Älskade RCS’en klar för årets säsong

I morse efter lång och härlig grötfrukost öste vi på med Rode Rossa och gav oss ut. Termometern visade 4,5 grader men det brukar vara lite kallare uppe vid stadion och ett telefonsamtal till Intersportbutiken däruppe sa att Start Universal blandat med Rode Rossa var grejjen för dan. Nu har jag ju ingen Start Universal så det blev bara Rossa. Tyvärr lade jag lite tunt men det bet ju lite iaf.

Absurd känsla med INGEN snö i terrängen, men vad fan, tidig premiär!

Sockrig och blöt konstsnö är väl inte det roligaste men vi har iaf fått åka.
7,5 km räckte för att döda kroppen, ovan vid skidåkning och nästan två veckor helt utan träning satte sina spår. Trötta armar, noll teknik och skyhög puls. Kylan har inte räckt till för att lägga snö på hela 5km spåret så bara 3km av skidskyttespåret är preparerat, VC-banan typ. Inte alls vansinneskuperat och pissjobbigt. Inte alls…

Upp, upp ,upp, upp och sen NEEEEEEER

Pang…
…men var är publiken…?

Jag har för övrigt för första gången satt fötterna i ett par Woolpower-sockor idag. Lundhags och Bridgedale får ursäkta men ullfrotté is the shit. Vilken känsla! Varm och go och dessutom torr och luktfri. Tacksomfan liksom.

Vad har ni gjort i dag?

Edit:
För er som läser både min och Helenas bloggar så vill jag säga gatt jag hade inte läst hennes innan jag skrev mitt inlägg. Så ni vet… 🙂

En reaktion till “Skidpremiär!”

  1. Inte för att jag kan nåt om skidåkning, men det där föret såg inge vidare ut 😉 Fast det var säkert kul att få komma ut på skidorna igen. Själv hoppas jag på så lång barmarkssäsong som möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *