Skidresa med LionAlpin till St Anton

Detta inlägg presenteras  i samarbete med LionAlpin

 

Jag började inte åka skidor utför förrän jag passerat 40 och flyttat till Jämtland. Jag tog visserligen en snowboard-lektion för tio år sen men att bli puttad nerför en barnbacke i -25 (rätt kärv snö…) räknas nog inte riktigt som att åka utför så vi hoppar över det.

Sambon och jag hade hyrt en stuga i Storhogna för att åka längdskidor och hon tyckte att det var dags att jag ställde mig på slalomskidor. Sagt och gjort, in i sportshoppen och hyra prylar och ut i barnbacken. Den här gången var det lite bättre förhållanden än vid snowboard-tillfället så jag plogade mig ner och lärde mig så småningom svänga skapligt. ”-Nu tar vi den riktiga liften!” meddelade sambon glatt och jag hängde på, glatt ovetandes om att hon tänkte släppa ner mig en röd backe. Gick som förväntat, skapligt fram till branten, där jag helt sonika satte mig ner och hasade på rumpan samtidigt som hyrkillen åkte upp i liften och undrade hur det gick…

Så här i efterhand var det ett bra beslut av sambon. Jag ville ju ha revanch på röd backe. Satte upp mål kommande säsong att åka just röd backe med nån slags värdighet. Klarade det utan problem, köpte egen utrustning och brände nedför svarta backar av bara farten. Sambon som har åkt sen barnsben har ledsnat lite men vi har funderat på att åka på en alpresa och åka skidor i dom stora bergen.

LionAlpin har ett brett utbud av skidresor och ett ställe som jag har hört mycket om är St Anton. På LionAlpins hemsida kan man läsa:

St Anton är ett av Österrikes mest kända och populära resmål. Det är inte svårt att förstå. St Anton am Arlberg är resmålet för dig som är en duktig skidåkare eller söker Alpernas kanske bästa offpiståkning.

Nu är jag kanske inte en ”duktig” skidåkare men lite utmaning måste man ju ha.

I St Anton väntar mer än 350 km välpreparerade pister. Lägg där till 200 utmanade kilometer för offpiståkning. St Antons läge är perfekt mitt i det väldiga skidsystemet Ski Arlberg. Från centrum av St Anton tar gondolerna dig snabbt upp i skidområdet. Högsta punkten i skidområdet är Vallugabergets imponerande topp på 2811 meter.

Jodå. Lite sugen blir man ju allt. Blir ni också sugna tycker jag ni klickar in er på LionAlpin, läser mer och kanske rent av bokar en resa till vintern!

lion alpin st anton
Bild från LionAlpins hemsida.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *