Lunchintervaller – SkiErg 15x 30/30

IMG_8086
Jahaja. Ja, tack för den här tiden då.

Helena var ju och körde nån slags mördarpass i SkiErg’en i går kväll. 15x 30/30, dvs 15 intervaller med 30 sek max arbete och 30 sek vila. Lär ju lagom jobbigt tyckte jag. När jag dessutom fick veta att hon minsann körde med motståndet på max insåg jag hur stark människan egentligen är, det där är inget för mig. När jag kör mina intervaller så brukar jag ha motståndet nånstans runt 5-6 av 10. Långt inne nånstans så började ändå ett litet frö gro, borde jag inte ta och testa det där jag också?

Sagt och gjort. Eftersom det blev styrkepass i lördags så hoppade jag det idag och rev av ovanstående intervaller istället. I uppvärmningen kom en jobbarkompis och parkerade sig på en gymcykel bredvid och tur var väl det, med hjälp av hans pepp så tog jag mig igenom dom första 8 intervallerna, mina lurar gick sönder när jag skulle ta på mig dom och utan musik blir det duktigt segt. Eller snarare; gym-musiken lämnar en del att önska så att säga. Efter 10 intervaller tänkte jag ge upp och vara nöjd men lyckades väl mobilisera lite motivation och körde vidare. Fick en liten dipp på slutet men slet vidare.

När jag faktiskt gjort alla 15 föll jag ihop på golvet och mådde så där lagom dåligt som man bara gör när man tagit ut sig helt och lite till. En dam kom fram och undrade om jag mådde bra? ”-Jodå, lite trött bara” sa jag. Jag flämtade klart och körde fem minuters nedvarvning på lättaste motstånd. Kände mig himla nöjd som fixat alla 15 intervallerna.

Och jo, jag petade upp motståndet på max.
Fy. Fan.

15x30-30

2 reaktioner till “Lunchintervaller – SkiErg 15x 30/30”

  1. Skön smärta det där. Bra lunchpass! Själv har jag gått åt andra hållet, och dragit ner lite på motståndet. För högt motstånd gör att jag blir lite för trött i musklerna för att kunna pressa hjärta-lungor optimalt. Det blir lite som att cykla på för tunga växlar. Tror Brink erkänt att han brukar ligga på motstånd 8, och dit har man ju en bit. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *