Slakt på riktigt – buss vs cyklist

Vädret fortsätter att vara hur fint som helst med klar och hög höstluft på morgnarna så det är inte försvarbart att inte cykla till jobbet.
Jag var lite senare iväg hemifrån än jag brukar så det var lite mer trafik än vanligt. Vid Byskogen höll en kärring på att köra på mig när hon svängde höger utan att blinka. Jag hade det lite på känn så jag parerade i tid, men hon såg lite rädd ut när jag skrek högt åt henne. 🙂

Några km senare är det en avsmalning med fartbula och refug. Precis före så hör jag en buss bakom mig, nånstans så inser jag att ”-Det här kommer inte att gå bra…” I direkt anslutning till avsmalningen är det en hållplats, så snabbt som fan svänger in på den samtidigt som bussen i god fart drar förbi.
Chauffören hade aldrig hunnit bromsa om jag inte svängt in. Det hade blivit slakt på riktigt det.

Den aktuella platsen i Google Maps. Lämpligt nog med illustrativ buss på väg åt motsatt håll.

Jag har anmält händelsen till bussbolaget och hoppas att chaffören får det lite hett om öronen.
Nog om det.

Gårdagens GP sitter kvar i benen så det blev inget sprättande utan bara rulla till jobbet i lagom tempo.
Jag fastnade väl på bild när jag drog vårat lilla tåg igår. Jag försökte väl grilla lite vid nåt tillfälle men det var nog mest jag själv som tog stryk av det. 🙂

Foto: Olle Tackman

Gled väl in på en 10:e plats med gelében efter en usel och alldeles för lång spurt. Jag låg 7:a när jag drog igång. Tjohoo. Lesson learned.

Det har inte kommit några officiella resultat än men jag tror att hamnar på en 14:e plats i totalen av Jämtlandsserien. Tycker jag är helt ok med bara 5 av 15 deltävlingar körda.

Vill ni se morgonen i siffror kan ni kolla på Strava, ha en bra dag så hörs vi väl kanske till kvällen.

2 reaktioner till “Slakt på riktigt – buss vs cyklist”

  1. Hm, jag anmälde också en busschaufför i Jämtland i somras. Är de särskilt stressade? För tajt körschema så att riskera andras liv är att föredra? Det är också svårt att få nån feedback på anmälningar eftersom flera bolag är inblandade… Tur att det gick bra i alla fall, och starkt kört!

    1. Det börjar kännas lite otäckt i trafiken. Ska bussarna börja hålla på nu också så är det inte kul.

      Tack! Det var sjukt kul och jag är nöjd med min insats. Bortsett från spurten då… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *