Sommarlistan

Jahaja, då var dags för en lista igen då. Denna gång är det Helena som som bollar över en sommarlista. Lite sent ute vad gäller gäller midsommar men ni får väl läsa ”gjorde” istället för gör så ska det gå bra ska ni se.


Hur ser dina planer ut för sommaren?
Några lopp ska jag ju köra naturligvis, nästa på tur är Mörksuggejakten. Ser fram mot Fjällturen som vi missade förra året. Det kan bli årets höjdpunkt om vädret är bra. Jag kommer att vara i stugan en hel del, promenera och njuta av fjällen. Återuppta det alldeles för länge vilande fotointresset. Lära mig flugfiska och kanske binda några egna flugor. Förhoppningsvis blir det en några dagars tälttur också även om det inte blir en hel vecka.

Vad gör du på midsommar?
Midsommar har ju redan passerat men den tillbringar jag i Rättvik hos mina föräldrar. De senaste åren har det varit ett lite annorlunda firande då min mamma är sjuk, men vi gör det bästa av det och firar på vårt sätt även om inte mamma och pappa kan vara med på allt. En ny tradition har vi hittat i Orsabajk’n som jag , Helena och Cecilia kör tillsammans.

Vad ska du läsa i sommar?
Jag har några böcker som ligger på lut. Bland annat ”Guld” av Chris Cleave. Ska försöka att lyssna klart på ”En man som heter Ove” på Storytel också.

Vad dricker du i sommar? 
Beror på tillfället. Vin eller fint kvalitetsöl till grillen. Kanske nåt belgiskt klosteröl eller en Jämtlands Bärnsten. Whisky eller en päronkonjak till en god bok eller bara för att det gott, allrahelst om jag skulle befinna mig i stugan och det regnar. Då tänder jag en brasa också. Annars vatten. Massor av vatten. På morgonen naturligtvis starkt svart kaffe. Alltid kaffe.

Bästa sommarlåten?
”Här kommer sommaren” med Balsam Boys tycker jag är en kul låt, men bästa? Njae. Svårt…kanske ”Summertime” med Will Smith. Runt midsommar hör jag gärna folkmusik, ”Gånglåt från Äppelbo”, ”Hårgalåten”, ”Gärdebylåten” och så. Det är otroligt mycket sommar för mig.

Vad vill du helst grilla?
Det absolut bästa på grillen är benfri fläskkarré. Penslad med soja och bara kryddad med salt, peppar och lite grillkrydda alldeles på slutet. Lamm och kyckling är också bra, men kräver mer pyssel och marinering. Till köttet vill jag gärna ha Helenas potatisgratäng och en god sallad. Kanske majs eller paprika, halloumi penslad med olivolja och lite svartpeppar.

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren? 
Kortbyxor, från maj till september.  

Din bästa sommarfrukost?
Jag äter gröt nästan året runt men på sommaren tycker jag att fil, flingor och bär är riktigt gott. Gärna Corn Flakes (Kellogg’s Original, inget plagiat) och [Eko]banan eller [svenska]jordgubbar. Eller Kalaspuffar, det är sommarminnen från barndomen. 🙂
I övrigt apelsinjuice och kaffe, jag kan knappt leva utan apelsinjuice och kaffe. Och leverpastejmacka.

Min bästa park
Har inget förhållande till parker, jag har alltid bott på landet ända till jag flyttade till Östersund så en liten vindstilla skogsglänta där solen värmer och det doftar av barrskog, där fjärilarna far fram och tillbaka mellan blommorna medan fåglarna står för musicerandet är min ”park”.

Bästa badstället?
Alltså. Jag badar inte. Jag dyker däremot gärna. Nåt som av olika anledningar lagts på is sedan några år tillbaka.
Måste jag bada så helst i insjö vid klippor, lite avsides så jag får vara ifred. 

Mitt senaste dyk – 35 meters djup i Vagnhärads kalkbrott, Augusti 2010

 Jag passar väl vidare till Björn, Henrik Öijer och Karin då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *