Söndags-throwback

Jag har röjt bland en hög gamla grejer idag och slängt ungefär en sopsäck tidningar, gamla papper och annat bös. Ibland allt det där hittade jag några buntar gamla hederliga foton. Bl a på min älskade gamla GT. Uppenbarligen har jag tagit före- och efterbilder vid en tvätt. På den tiden fanns ingen Facebook, ingen Instagram eller andra sociala medier men jag var väl före min tid och förberedde alltså det här inlägget redan våren 1998. 

Gissningsvis hade jag varit ute på en grusvägsrunda strax efter regn. Det syns rätt tydligt på det jämna fördelningen av grå goja på hojen. Noter dom übergrova däcken som var rätt standard vid den här tiden. Dom som var riktigt coola och tekniskt duktiga körde dock ”semi-slicks” och då helst nån ljusgrå eller grön Michelin-variant som jag glömt namnet på. Vi andra åkte på grova Tioga fast på dom här bilderna så sitter orginal WTB-däcken faktiskt på fortfarande. Sedermera så blev det ett par Nokian Gazzut semi’s som satt på till så sent som för ett par år sen

Modellen hette Avalanche LE. Den hade  full XT (8-delat) och Rockshox Judy SL 63mm gaffel med fjäder/oljecartridge. SID-dämparna hade börjat göra entré men satt bara på toppmodellerna och läckte dessutom ofta som såll. Lätt ram med tunna rör i finaste ”double-butted” 7075 aluminium. Priset var ganska saftiga 17.295:- kommer jag ihåg. En rätt ansenlig summa för 17 år sen. Men stod det ”GT”, ”Scott” eller ”Gary Fisher” på ramen så kostade det.

Numera har dämparen gett upp och blivit utbytt till en stel gaffel. Växlarna funkar inte heller nåt vidare och bromsarna är sådär men jag kan bara inte göra mig av med den. Därför kommer den, troligen nu till veckan, att bli konverterad till single-speed för att tjänstgöra som åka-och-köpa-glass-cykel.

Kul att det finns bilder på den helt i originalskick. Jag tror faktiskt jag kan dra mig till minnes just det här tillfället då bilderna togs. Det är väl kanske det som är meningen med att fotografera egentligen, att skapa en platshållare för minnen.  

Tidigare Fjällöpning med guldkant
Nästa Myscykling med KOM

2 Comments

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.