Sportkullan AR 2016 – Supportteam


Helena, Ida och Hanna som bildade laget Fjällkullorna 1 körde Sportkullan Adventure Racer i Älvdalen. Jag och Idas kompis Billy bildade supportteam.

På fredagen så åkte vi ner till Älvdalen och inkvarterade oss hos en annan kompis till Ida tillsammans med ett gäng andra, bl a Fjällkullorna lag 2. Totalt tror jag vi var över tio pers där vilket borgade för skön stämning inför och efter loppet.

På lördagen var det frukost kl 5, och avfärd mot startplatsen vid Trängslets damm. Bilarna fullpackade med cyklar, madrasser och annat.

IMG_2529

Efter upprop och genomgång av startprocedur rullade dom ut på dammen och fick se den makalösa utsikten över dalen nedanför.

IMG_2534

IMG_2530

Kl 7.30 gick starten i en mäktig klunga och lagen spreds ut över den vackra dalen. En heldag med cykling, löpning och madrasspaddling väntade.

[iframe width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/w3kwIzaYxGs” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Nu började även min och Billys späckade dag. Det är ingen semester att vara supportteam, det är helt klart. Det gäller att vara i tid till växlingszonerna, se till att rätt utrustning och annat som laget behöver är på plats. Sen packa ihop det dom lämnar och dra vidare till nästa zon och duka upp igen. Det kan dessutom  vara nog så nervöst att stå vid sidan av och inte veta vad som händer ute längs banan.När dagen var slut och tjejerna korsade mållinjen hade dom varit ute i drygt 5,5 timme, gjorde dom det som sjunde lag av 35, en fantastisk prestation!


Jag hoppas dom kör nästa år också för det här var kul!

En reaktion till “Sportkullan AR 2016 – Supportteam”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *