• Home
  • /
  • Cykling
  • /
  • Stigcykling på Andersön – I januari…

Stigcykling på Andersön – I januari…

MTB på Andersön

Det kändes på nåt sätt lite symptomatiskt i morse när vi samlades vid Sunne kyrkoruin i morse för en stigtur runt Andersön. Ni hör ju själva; “stigtur”. Vi är i Jämtland. Det ska vara snö, massor med snö. Vi kanske står vid vinterns ruin, kanske är det så här vintrarna blir framöver. Hemska tanke.

Men nu ska vi inte deppa ihop över det, för trots allt blev det en helt fantastiskt fin tur. Torra stigar, som bitvis iofs var blankis, nya stigar och kaffe. Macka och sol som värmde som på våren. Fel årstid egentligen men skönt var det.Mountainbike i Jämtland
Mountainbike i Jämtland

16 stycken var vi som trampade oss fram tillsammans, log och skrattade och hade en sån där grym dag som bara ett gäng goa vänner med samma intresse kan ha. Jag hade fått låna en Fuji Rakan av Kim, jag fick äran att köra in hans nya cykel och han vet inte om det än men herrejävlar vad kul han kommer att ha i sommar. En superbekväm 29″ heldämpad stigraket som ändå låter sig lattjas runt med en hel del. Hade  jag inte redan beställt min tävlingscykel så hade jag köpt en sån här rakt av!
Fuji Rakan

Mountainbike på Andersön

Foto lånat av Helena

Idag kunde jag ha överseende med att snön inte finns. Men bara en liten stund.
En och en halv timme ungefär. Inte mer. Imorgon kör vi igen, distansrunda. 3-4 timmar med fikastopp. Vädret verkar hålla i sig så det kan bli en fin dag.
Mountainbike i Jämtland
Fuji Rakan. Cykel vid Sunne kyrkoruin.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge