Tävlingsfart runt Frösön

När Helena stack iväg och körde spinning så tog jag och drog ut till Frösöns lite mer tekniska terräng för ett pass i nåt jag tänkte mig vara tävlingsfart. Precis som igår var tanken att få tillbaks lite av självförtroendet igen. Precis när jag kom ut på gatan så började det regna lite smått.
Det var väl kanske inte riktigt det jag hade tänkt mig, blöta rötter är ju det jag fasar mest, alltså behöver jag träna mest på det, men nu måste jag komma igång igen ordentligt först. Alltså vill jag kunna mosa på och bara bomba mig fram genom stöket och hitta glädjen och känslan i cyklingen.

Skönt flowig stig.

Nu blev det inte så mycket regn så jag brände på utav bara helvete. Hittade ett bra tempo runt 80%HRMax som jag orkade hålla ståendes på stigarna. Jag försöker att stå mer och mer, det är så mycket lättare att ta sig igenom stöket när man står och har bra fart än sitter och studsar runt på sadeln.

Frösön är sjukt vacker att cykla på, ett favoritställe är när man passerar Wilhelm Peterson-Bergers Sommarhagen. Man vill liksom bara vråla ”Intåg i sommarhagen” och ”Jämtlandssången” när man trampar förbi.

Mu. På Peterson-Bergers bakgård.

Just runt Sommarhagen och Frösövallen finns några riktigt rotiga och steniga stigar jag gärna kör fram och tillbaka, bla. en stökig backe och en stig med en nästan löjlig rotmatta. Hoppade över rotmattan och tog stökiga backen utför idag.

Stökig backe. Är brantare än den ser ut. Och lääängre. Skaplig utsikt också.

Det blev ett sånt där kalaspass idag också. Brukar ha runt 18km/h i snitt runt den här svängen.
Idag blev det 22.1km/h!

Det tar sig. Nu ska tekniken på plats också. 
Måste bara mota bort osäkerheten och rädslan att ramla. 

Tillägg:
Fick iväg en beställning till bike-discount.de på lite ny kolfiber till Cuben idag också.
Jag tror att innehållet i det paketet kommer att hjälpa mig tillbaka lite också. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *