Tempoträning och morgonrull

I går efter middagen så var vi iväg till Brunflo för att köra tempobanan en gång till innan NM på lördag. Hade väl inga pang pang-ben direkt så det gav inte så mycket svar på vad jag kan förvänta mig. Jag testade dischjulet jag fick låna och, ja, jag vet inte jag. Det kändes tungt och släpigt. Inte samma fina rull och jag hade svårt att hålla farten upp fast det borde vara tvärtom ju. Strava på skojigheterna finns här.

Det kan ju vara så att benen inte riktigt är på plats men jag undrar jag. Det är ju stor viktskillnad på ett dischjul och ett 52mm hjul och frågan är om man inte måste upp i högre farter för att få ut nån effekt av det. För mig som bara snittar strax under 40 kan det nog vara så att hjulets vikt är en större nackdel än den aerodynamiska fördelen då banan inte är helt platt utan innehåller en del motlut.

Visserligen är jag lite krokryggig, men på bilderna som Helena tog så syns det att jag behöver ta ner styret lite.  Undrar bara hur. Får ta en sväng förbi Egons och ta lite hjälp tror jag. Om inte nån av er vet hur det funkar med en sån här lösning för bromsvajern:

Helena filmade lite också så här kan ni se hur avigt det ser ut. Det var inte helt tryggt att cykla över jvg-övergången så det går inte så fort, men det var bäst ljus där.

Det är för övrigt lite kul att se hur Strava hanterar höjdmeter. Kolla in den här bilden, Helena och jag körde axakt samma sträcka men det skiljer 607 hm. Imponerande dåligt.

Rullade ut benen på väg till jobbet i morse. Känns som det kan bli bra fart i dom till helgen. Det blir lugnt hem också. Ha en bra dag hörni så kommer snart det första svaret på era frågor. Kul va?

Här är morgonrullet på Strava:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *