Test: KLS Thermo Antarctica cykelflaska

Det här med att hålla drycken i cykelflaskan varm på vintern, eller kall på sommaren för den delen, kan ju vara lite knepigt kanske. Det finns allehanda ghettolösningar, som termos i avklippt cykelflaska, men det är ändå lite bökigt. Jag fick en thermo-flaska från KLS av kompisarna på Egons, som ska hålla temperaturen på drycken. Eftersom det är kallt ute så här års så har jag testat med varm dryck.

kls thermo antarctica cykelflaska

Första testet blev i kylskåpet. Jag hällde i varmvatten från kranen, så varmt jag tyckte var drickbart(58 °C) utan att få brännskador i munnen, och ställde in flaskan i kylen. Efter en timme höll den fortfarande klart godkända 41°. Efter ytterligare 30 min var temperaturen 35°, fortfarande ordentligt varmt alltså, och efter totalt två timmar var temperaturen 31°. Tilläggas ska att max temp på drycken, enligt tillverkaren, är 60°.

thermo

Andra testet blev till jobbet i morse. Temperaturen ute låg runt -1/-2 och jag hade fyllt flaskan med varmvatten. Tempen på vattnet var 52° när jag åkte hemifrån och när jag kom fram, efter en knapp timme med 24 km/h i snitt och hade druckit ur ungefär hälften, så höll det som var kvar 23°.

thermo

Flaskan har ett flip-lock för att förhindra att munstycket fryser och det kan vara lite knepigt att hantera i farten men det är nog en vanesak. Jag tycker flaskan funkar bra, blir det ordentligt kallt och man tänker sig att vara ute flera timmar är nog en termos att föredra men för kortare rundor i mer moderat kyla så är den helt klart godkänd.

4 reaktioner till “Test: KLS Thermo Antarctica cykelflaska”

  1. Ahhh. Sambon cyklade till Brånan förra veckan och insåg när han kommit kortare än halvvägs och skulle dricka första gången att det skulle bli tuffa timmar utan någon dryck – vattnet hade frusit… Kanske ska överväga att överraska med en sådan där i allahjärtanspresent 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *