Testat: Blodtrycksmätare

Jag har ända sen jag mönstrade i slutet på 80-talet haft högt blodtryck. Det var en av anledningarna till att jag fick frisedel och aldrig behövde inställa mig för militärtjänstgöring. Under en en period för 6-7 år sedan var det så högt att jag medicinerade för det.

Sen 4 år tillbaka så har jag på eget bevåg slutat med medicinen då träningen, förmodligen, håller trycket skapligt i  schack. För att slippa ränna på Hälsocentralen och kolla trycket stup i kvarten så har jag funderat på att skaffa mig en egen blodtrycksmätare nu när dom är tillgängliga för allmänheten och dessutom blivit rätt billiga.

Det har liksom inte blivit av men härom veckan fick jag möjligheten av MediStore att testa en liten behändig mätare.

Beurer BC-60
Det följer med en enkel lättförståelig bruksanvisning, ett häfte för att skriva in sina värden och en praktisk förvaringslåda. Beurer BC-60 är en väldigt lättanvänd sak; i med batterier, sätt fast på handleden och tryck på ”ON”. Svårare än så är det inte.
Lite högt men inom gränsen

Det finns två minnesbanker i mätaren så man kan lagra värden för två personer om man vill följa upp längre fram. Vill man följa upp sina värden digitalt kan man ju t ex föra in dom i Apples ”Health”-app om man har en iPhone.

För en gångs skull så har jag skaffat mig en elektronisk pryl som faktiskt har ett värde. Nu kan jag hålla koll på mitt blodtryck och dessutom få vilopulsen på köpet. Den håller jag ingen koll på alls även om jag kanske borde i träningssyfte. Nu får jag det lite ”på köpet” och sån’t gillar jag.

Jag gillar den här lilla prylen, är ni sugna så finns den på MediStore för knappa sexhundringen.
Lätt värt det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *