Trainermisär, styrketräning och annat skoj

Måndagar är ”marklyftsdag” i mitt schema. In på gymet på lunchen alltså.
Rygg, bröst och biceps.
Jag har varit lite ”seg” i ryggen senaste veckorna så det går väl sådär. Jag var uppe och körde 6’or på 110kg men har fått backa till 100 nu. Tillfällig svacka säger vi väl. Allt annat gick ju som vanligt eller t.o.m. lite bättre.

Kom väl hem och fixade till en laxpasta, såg till att bonusdottern fick i sig ordentligt med käk innan hon skulle iväg på innebandyträningen. Nytt intresse där hon verkar ha träffat rätt och har kul med kompisar hon umgås med annars också. Hoppas nu bara att hon inte tappar intresset för cyklingen.

Tog med mig matkomat och dog soffdöden en stund för att sen hoppa upp på trainern och bränna av ett pass på LT/FatMax/2mmol, kalla’t vad du vill. En timme på 230W i snitt blev det iaf.

Kämpar och står i

Jag började på 240W för att på slutet sänka något vartefter för att hålla puls och kadens på en jämn nivå.
Det är nåt så sjukt tråkigt att sitta och nöta på trainern så till sommaren lär man ju ha ett pannben tjockare än vilket stångande djur som helst.

Bä. Eller kanske snarare ”Geeeiiiiiit” (Bild från Inernet)

 Har sett att det ibland kommenteras att man inte kan köra effektbaserad träning på en trainer eftersom den inte är tillräckligt exakt. Jag håller inte med. För mig, på våran Tacx Flow funkar det.
Jag värmde upp idag på 150W med en puls strax över 100.
På testet i oktober hade jag 1mmol-tröskeln på 150W vid 100 slag/min.
Idag körde jag på 240W med en puls runt 140.
På testet i oktober låg min 2mmol-tröskel på 247W vid 141 slag/min.
Tillräckligt bra precision tycker jag.

I helgen har det varit skidskyttepremiär här i stan, Björn Ferry passade på att inviga ”Sveriges  Julgran” som han designat i år.

Rådhus med torn och gran (Bild från Östersundsposten)

Invigningen skedde i samband med att Rådhuset firade 100 år och hade öppet för allmänheten. Bland annat fick man möjlighet att klättre upp i tornet högst upp i rådhuset och sånt får man ju inte missa.
Det blir alltså precis ovanför klockan på tornet mitt i bilden härovanför . Så jag ställde mig i lång kö, gick upp för massa trappor för att till sist köa lite till för att klätta upp för en stege bland 100-åriga bjälkar och stockar för att ta en suddig på bild på Frösön. Värt!

Frösön från Rådhustornet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *