Önskekalender – Träning i Östersund

Östersund, du flyttade hit för några år sedan om jag uppfattat det rätt?
Vad är det bästa med Östersund och om en kom hit som turist och vill träna, vilka är dina bästa ”Östersunds-tränings-tips”?

Som Sara så riktigt påpekade så flyttade jag till Östersund för bara 4½ år sen så i vissa avseenden känner jag mig fortfarande lite som en turist. Kommer man hit som turist så har man dock fantastiska möjligheter träning oavsett vilken tid på året man väljer att dyka upp.

Vinter

Vill man åka längdskidor så finns det massor med välpreparerade spår, allt från dom manchesterpistade banorna på skidskyttestadion till skogsspåren kring Marieby och Svartsjöarna. Ett par mil bort finns Ås med sitt jättefina milspår.

Utförsåkningen just i stan består av Gustavsbergsbacken och Ladängen som är två mindre slalombackar. Men inom en radie på 12 mil finns Åre, Bydalen, Vemdalsskalet – Klövsjö – Björnrike och flera andra skidorter, tillräckligt med pister för flera års åkning.

Skridskor åker man t ex på den uppspolade ovalen på Campus, eller på Medvinden som är milslånga banor som plogas upp på Storsjön i februari.

Vår

Vårvintern, den femte årstiden då det fortfarande är kallt på nätterna men rejäl dagsmeja på dagarna spenderas med fördel på Medvinden eller med skateskidor på skaren i fjällen. Har vintern varit kort börjar cykelsäsongen för den som ställde undan cykeln över vintern.

Sommar

Nu är möjligheterna till cykling som bäst, Frösöns stigar bjuder in till cykling med eller utan dämpare bak. Där finns även några downhillbanor för den hugade som inte vill åka till Åre. Vill man cykla landsväg finns vackra vägar överallt. Storsjön runt är vackert för den som vill cykla lite längre.

För löparen är möjligheterna nästintill outtömliga. på Frösön, Andersön, och kring ÖSK(skidskyttestadion) finns både märkta terrängspår och stigar i all oändlighet. För fjällöparen är det som på vintern bara 10-12 mil till fjällen. På Hofvallen finns banor för den som vill.

Höst

Som på sommaren fast nu kan man med fördel ta fram pannlampan och ge sig ut på reflexbanorna på ÖSK och Frösön.

Gym

Östersund fullkomligen svämmar över av gym. Jag rekommenderar naturligtvis Fristilen eftersom det är ”mitt” gym. Ta med ditt CMS-kort så kan du träna hur mycket du vill. Kolla med ditt lokala gym hur du gör.

Bad

Vill du simma eller bara relaxa så tar du en sväng till Storsjöbadet, här finns allt du önskar från bubbelpooler och bastu till fullängds utomhusbassäng som även är öppen på vintern, det går bra att simma ut från inomhusbassängerna.

Träning i Östersund med omnejd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *