Trött gubbe, sträv snö och stor macka

Nu har jag gnällt om att det inte blir nån snö rätt länge. Idag har det trillat ner en hel massa fjäderlätt fluff! Förhoppningsvis räcker det för att kunna få till bra spår igen även om den kommer att sjunka ihop rejält när det blir varmare.

Dagens runda blev på skalet igen, där finns dom minst dåliga spåren. 18 km på superkärv nysnö. I det dåliga glidet märktes det att jag åkt en del skidor i veckan för axlar och armar börjar bli slitna och göra ont. Det brukar bli så i början på säsongen, dvs normalt i slutet på november, att jag får små inflammationer i axlar och armbågar.  

Det var lika kallt som igår, runt -15 men betydligt torrare då det snöat en del så jag  slapp frysa även om jag fick till ett schysst is-skägg som vanligt. En pappa med son i 5-årsåldern lät sig imponeras och tyckte det var ett rejält Wassbergs-skägg, sonen fnissade med skräckblandad förtjusning. Jag måste erkänna att när det fryser ihop så homogent som idag så gör det rätt ont.

Vi avslutade med en fika på Lingers på Skalets torg. Dom har traktens största utbud på fika och mackor men är lite opersonligt och skitigt nu i högsäsong bland lunchande slalomåkare. Vill ni fika mysigt åker ni som vanligt till Åtgården.  

En reaktion till “Trött gubbe, sträv snö och stor macka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *