Tuff resa runt fin sjö

Vädret var på skapligt humör i morse så jag tänkte att en tur runt Siljan kunde vara på sin plats. Det har inte blivit nån långcykling alls sen Spanien. Lite jobbpendling bara. Det var lite kyligt precis när jag stack i väg mot Tällberg och Leksand, motvinden var envis men jag var stark så det rullade på bra.

När jag vände uppåt i Leksand fick jag naturligtvis vinden i ryggen och den normalt så trista biten från Siljansnäs till Gesunda rullade förbi fort. Från Leksand mot Siljansnäs är det så vackert att det gör ont i kroppen. Sträckan Karlsarvet – Västanvik – Grytnäs – Fornby – Gassarvet är som en reklamfilm för Siljan Turism. Här vill jag bo.

Bra tryck under tassarna och medvind gjorde att jag kunde hålla 35-40 km/h nästan hela vägen till Gesunda. Snittet när jag landade på Sollerön för fika låg på 33 km/h.

Det rullade på mot Mora och benen började kännas lite segare men ännu ingen anledning till oro. I Mora fick jag vinden på näsan igen. Kombinationen med att det helt plötsligt ösregnade mellan Mora och Nusnäs gjorde att jag inte kunde hålla farten uppe nåt vidare utan att gå på rött hela tiden så jag fick vackert se på medan mitt fina snitt gjorde en djupdykning.

När jag kom ut på Rv 70 vid Fu och satte av mot Garsås insåg jag att det kommer att bli en tuff resa hem. I Vikarbyn var jag otroligt stum och backarna upp mot Sjurberg blev en plåga. Jag bet ihop och rullade hem mot Rättvik så behagligt jag kunde.

En tuff resa runt sjön blev det men jag kan ju iaf konstatera att jag är åkstark på platten. Nu ska bara intervallträningen få sin plats så kan det här bli riktigt bra i Långloppscupen. Jag loggar drygt fyra timmar på Funbeat och konstaterar att den uppfräsching jag gjorde av Bianchin har gjort den till en helt ny cykel.

2 reaktioner till “Tuff resa runt fin sjö”

  1. Grymt jobbat Hasse. Strunta i spolieringen av snittet, se istället vad passet gjorde rent fysiskt, det är viktigare och det gjorde förmodligen under. Ånyo, grymt jobbat! Pannbensträning att slita när man är trött och det blir skitväder.

    1. Tack!
      Träningsmässigt bryr jag mig inte om snittet, men det är ju alltid kul med snygga siffror. 🙂 Nog fan var det pannbensträning alltid. Det var länge sen jag var så trött i benen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *