Väcka tuppen i Grytan

Ni som läser Helenas blogg vet att hon var ute i ottan i tisdags för att få till en morgonträning innan jobbet. Vi pratade om att ta rundan tillsammans vid tillfälle och gärna i dagsljus. Nu blev det inte så utan hon sparkade upp mig kvart i fem i morse istället. Eller sparkade och sparkade, jag var faktiskt uppe före henne. Strax efter fem var vi ute på gatan, tände pannlamporna och rullade iväg mot Grytan och Brunflo.

Jag kände mig otippat pigg ibörjan men i den första lite brantare backen protesterade benen vilt och ville inte alls vara med. Jag slog av lite på tempot och tänkte låta kroppen få lite längre tid att bli varm, men det blev aldrig nåt bättre utan jag fick vackert acceptera att morgnar nog inte är min bästa tid på dygnet i det avseendet.

Foto: Helena

Jag blev visad riktigt fina stigar och småvägar som absolut måste cyklas i dagsljus vid tillfälle. En del stigar var så där drömmiga, breda och släta i trolsk skog och en del slingrande traktorvägar som inbjöd till lite fart- och lekfylld cykling.

En och en halv timme senare landade vi i soffan för frukost. Jag bytte till pendlarcykeln och hojade till jobbet, det var skönt att få rulla ur benen lite grand. Det bli faktiskt en sväng på lunchen också för lite shopping. Det är kul att cykla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *