Varje väder har sin cykel

Jag tittade ut genom fönstret innan jag cyklade iväg till jobbet och konstaterade att det hade kommit lite snö. Inga mängder, några centimeter kanske. Bestämde mig för att ta vanlig mtb med dubb till jobbet. När jag kom ut på gatan så drog det rätt kalla vindar, antagligen hade det dessutom blåst rätt rejält längs med gatan under natten så snön blåst undan, för när jag cyklat en bit var det 5-10 cm, oplogat och spårigt. Jag insåg att det inte skulle funka nåt bra så jag vände om hem igen och bytte till fatbike istället. Helt rätt val. Fatbiken plöjer bara rakt igenom snön och bryr sig inte om att det är spårigt heller. Det är lite tyngre att trampa sig fram dock så det fick bli en vända till duschen innan jag slog mig ner i kontorsstolen.

Utanför fönstret fortsätter snön att falla och det verkar bli blidväder frampå dagen så det kan bli ännu mer tungtrampat på hemvägen. Nåja, det snöar ju iaf, det är bra för skidspåren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *