Varma barr, katt och skogsfika

Foto: Helena

Det är långhelg med fyra lediga dagar och vi passar på att hälsa på pappa några dagar innan vi ska köra Långa Lugnet. Det är alltid skönt att komma ”hem” till Rättvik även om jag aldrig bott här.

I dag kom värmen och vi tog en väldigt lugn  runda bara för att röra på benen då Helena fortfarande är lite krasslig. Det var så pass varmt att det doftade ”Skogsmulle”. En nostalgisk doft jag associerar med mulleskolan som liten, den när solen värmer upp tallskogen och barren på sommaren. Rättviks stigar är ju som bekant väldigt mycket tallmo.

Foto: Helena

Senare fick vi äntligen chansen att träffa Katja (@cykelkatten) och hennes sambo Jonas för en fika på Fricks. Jag har läst Katjas blogg många år och det blev ett glatt möte med mycket prat. Hoppas vi ses snart igen!

Foto: Helena

Vi knallade sen hem och hämtade bilen och pappa för en utflykt till en väldigt speciell äng i närheten. Tyvärr ät det lite för tidigt för att alla blommor ska ha slagit ut men det blev ändå en skön stund med prat och kaffe i skogsbrynet. Mer sånt.

Nu väntar grill och vin. Bra skit och fint avslut på en fin dag.

6 reaktioner till “Varma barr, katt och skogsfika”

  1. Nu börjar ju vädret bli så härligt att till och med en inbiten Stockholmare som jag blir lockad av dina bilder 😉

  2. Härlig helg. Och vilka underbara stigar i barrskogen, där vill jag springa! Hemma finns det fina men inte så långa stigar i skog, och vid vår stuga var det visst inte så mycket stig utanför grusvägen (jag bloggade precis om det) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *