Vemdalen Bike Challenge – Jag hade iaf tur med vädret

Som brukligt i år så regnar det i dag också. Faktiskt mer än på flera veckor. I går regnade det inte utan var faktiskt riktigt soligt och fint även om det inte var mer än 15 grader. Det var nästan perfekta förhållanden för Vemdalen Bike Challenge. Att det skulle bli en blöt upplevelse ändå var det ju aldrig nåt tvivel om eftersom det ju i princip har regnat sen snön töade bort.

Nu spelade ju det ingen roll eftersom jag vaknade vid fyra-tiden på morgonen och mådde illa och hade små magknip. Jag lyckades nästan få i mig frukostägget innan jag var tvungen att göra en snabb sorti till toaletten. Mådde genast bättre och lyckades äta en skapligt frukost och cyklade iaf ner till starten. Betalade startavgiften och kände mig skapligt bra. Det får gå så länge det går tänkte jag.

Starten har gått. Foto: VIF Cykel

 

Starten gick och jag fick en kanonstart och var bra med efter startloopens två km. Gjorde en liten miss precis innan varvning och tappade några meter men tänkte att det tar jag in igen. Det gjorde jag inte. När jag försökte trycka på det där extra för att jaga ikapp svarade inte kroppen alls. Jag gick på rött och hade blodsmak i munnen men luckan bara växte. Efter några km bestämde jag mig för att kasta in handduken. Det fanns ingen energi i kroppen. Jag började må illa igen efter att ha rullat tillbaka till start-/målplatsen och var tvungen att kuta bakom ett par buskar. Så var det med det. Idag är jag helt pigg och känner ingenting av gårdagens magåkomma. Märkligt. Måste ha fått i mig nåt dåligt i fredags. Den huvudsakligen misstänkte är en mjukglass i Brunflo.

Helena gick iaf och vann. Jag är superglad och stolt över hennes styrka i år. Raden 1-2-2-2-1 på lika många starter säger väl allt!

Helena går i mål som första dam

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *