Viktned- eller uppgång. Träningens inverkan.

Ett av mina delmål för att bli snabbare nästa år är att bli lättare. Alltså håller jag numera lite koll på hur mycket jag väger. Eftersom jag just nu kör tung uppbyggande styrketräning så har jag överhuvud taget inte påbörjat nån som helst diet, jag äter när jag är hungrig och äter tills jag är mätt. Det enda jag gör annorlunda matmässigt är att se till att jag får i mig mer protein och försöker sprida ut ätandet över dagen för ett jämnare intag. Fokus på viktnedgång får bli efter vintern nån gång.

Träningen däremot har jag ju ändrat radikalt, från att bara ha cyklat rätt intensiva pass och kört spinning under vår och sommar så kör jag nu mycket styrketräning. Totalt sett så har träningstid och intensitet minskat mycket. Resultatet av har varit att jag gått ner ~0,5kg/vecka i vikt.
Det gör ju inget.
Men…
Dom två senaste veckorna har jag fått rycka in en hel del för andra intruktörer och kört mycket mer spinning, alltså har intensiteten ökat igen. Resultatet på vågen är UPP 2kg.

Jag har ju läst en del om att alltför intensiv träning leder till att kroppen blir stressad och fettinlagringen ökar, sen kompenserar man det med att äta mindre vilket i längden kan leda till att kroppen går i svältläge och lagrar upp allt den får i sig.
Det gäller att hitta balansen!

Så, alltså äter jag på som vanligt och väntar spänt på att följa det här när intensiteten går ner igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *