Vinterträning

Jag har en plan för nästa år. Nej, jag tänker inte berätta vad den går ut på eller vad jag har för mål mer än att tänker bli snabbare och starkare än nånsin. Eller jo förresten; det blir mitt sista år i H40, och för att MTB-SM går på hemmaplan även nästa år, och jag tänkte kanske slippa komma sist. Också. Jag har andra mer personliga mål som jag håller för mig själv som morot och motivation.

För att uppnå det här så lär jag ju träna. Jag har ingen coachning utan får klara mig själv med hjälp av den kunskap jag har. Nån detaljerad plan blir det inte utan jag kör på känn och blandar lugnt med hårt enligt formeln 85% lugnt 15% hårt fram till februari kanske. Sen börjar jag vända på formeln och framåt skiftet mars/april ligger fokus på kort och hårt med rejäl återhämtning mellan.

Jag kommer till största delen att köra Zwift och längdskidor och komplettera med bålstyrka och höftrörlighet. Jag började idag med en rejäl omväg till jobbet efter att ha varit förkyld några dagar vilket också kändes av, sen ikväll ett lugnt Zwiftpass på en timme för att rulla ur benen. Bra start.

Vinka till publiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *