Walk like Zeb Macahan

– Träna. Leg day!
– Träna? Gå och lägg dig!

Repliken är Henriks, trots att han inte är från Götelaborg, när jag gick förbi hans kontor på väg till gymet på lunchen. Det hade ju iofs varit skönt men det får väl bli när jag kommer hem ikväll.

Jag har försummat min benträning några år(!) så det är dags att ta tag i det nu. Tyvärr har jag nån liten överansträngning(?) i nedre muskelfästet till sätet så jag har svårt med knäböj men löste det med att köra väldigt lätta knäböj sist i passet, istället för tunga först som traditionen bjuder.

  • Benpress 1×8 + 4×6 reps
  • Benspark 4×8 reps
  • Knäböj 3×6 reps
  • Lårcurl 3×10 reps

Jag är väldigt svag i musklerna runt höften så knäna vill gärna tippa inåt i knäböj, benpress och även när jag tar i på cykel. Det måste åtgärdas så två övningar för det lades in. Har ingen aning om vad dom kan tänkas heta men som på bilden nedan. 3×10 reps på vardera benet.


Dom kommande dagarna lär sorteras under hashtagen 
#walklikezebmacahan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *