Yrsnö, bra stavar och Björn Ferry

Det har ju snöat en del sen vi var i stugan i sist för tre veckor sen. Det skottades vilt i går när vi kom, jag hade köpt en takraka för att ta ner snön från taket men det var så klen och genomusel så den tänker jag gå tillbaka med i veckan.

Gången blir djupare

Helena hade tänkt sig en klassisk långdistanstur idag men vädret ville väl lite annorlunda så det blev 20 km skate istället. Det blåste friskt så vi tog vår tillflykt till Vemdalsskalet som ligger lite mer skyddat än Klövsjö/Katrina.

Det blåååseeeer!

Helena börjar bli en väldigt bra skidåkare. Hon får åka först så får jag jaga. I dag körde hon ett A1-pass i lugnt och fint tempo medans jag körde maxintervaller. Ändå åkte vi samma sträcka på samma tid. Ni förstår ju…

Min utsikt under två mil idag. Trevligt.

När jag köpte skateskidorna räckte inte budgeten till några skapliga stavar så jag köpte ett par Salomon Equipe 60 på rea för 600:- Dom var nedsatta med 400:- från en tusenlapp så det verkade ju bra. Jag slog till. Dumt. Sämsta skit jag haft. Tokmjuka stavar som böjer sig mycket och nu har dessutom kontrollremmen börjat gå sönder.

I går knallade jag helt sonika in på Sporttjänst i stan som hade bra priser på stavar överlag. Jag fick tag i ett par Swix CT1, nersatta med 900:- till 1699:-. Jag har modellen under (CT2) till klassisk åkning och dom är riktigt lätta och styva. Jag gillar dessutom TBS-trugorna. Dom är skruvade och lätta att byta beroende på underlaget. Jag körde med ett par större i dag och fick grymt bra svar i snön. Inte böjer stavarna sig heller. Bra köp. Nöjd.

Bra grejer. Nöjd.

När vi kom tillbaka till bilen så blåste det som satan och snön yrde. Snabbt plockade vi ihop oss och traskade in på Lingers Café för en rejäl finfika innan vi åkte hem.

Yrsnö…

Helena gillar när moder natur bråkar lite och var så här glad i halvstormen. Hopp-hopp!Nu hänger vi soffan och lyssnar på Björn Ferry när han läser sin ”Ferry tales” innan det blir middagsdags. Rolig lyssning! Läs den eller lyssna på den. Lätt årets bästa bok.
Snart blir det vin och lasagne.
Bra skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *